Annons

MWC2017

Här är Gigabitmobilen från ZTE

En av de mer hemliga telefonerna på mässan är ZTE:s gigabittelefon. Vi har tittat på den genom plexiglaset.

Publicerad Uppdaterad

I en låda av plexiglas skyddad från besökarna visar ZTE upp sin Gigabittelefon som alltså laddar ner i hastigheter upp till en gigabit. En mätare på skärmen visar hur snabbt det går för tillfället och medelhastigheten verkar ligga kring 970 mbit/s. Livedemonstrationen kompletteras med tv-skärmar där tester visar hastigheter man kommit upp i vid laboratorietester tidigare i februari i Kina.

Tekniken under skalet
Tekniskt sett så åstadkommer ZTE dessa hastigheter med hjälp av Qualcomms senaste Snapdragon 835, men det är givetvis inte allt. Modemet Snapdragon X16 LTE använder en kombination av bland annat carrier aggregation och 4x4 MIMO för att komma upp i de hastigheter den gör och ZTE är måna om att påpeka att det är en prototyp och at det inte finns några uppgifter om när eller om den kan lanseras skarpt i någon form.  

Praktisk nytta
Rent praktiskt så kan datanedladdning i den här hastigheten möjliggöra 360-graders vr-video i hög upplösning, extremt högupplöst video och musik samt molnlagring som i praktiken upplevs som lokal eftersom det går så snabbt att ladda ner filer.