Röststyrd bjässe

Här är nya ZTE Grand S2

Alla mobiltillverkare av rang ska så klart ha minst en telefon med riktigt stor skärm. ZTE hör dit och har nyss lanserat Grand S2.

Publicerad Uppdaterad

Trots att ZTE lanserade Grand S2 på CES-mässan i Las Vegas är de detaljerade uppgifterna om den fortfarande mycket sparsamma. Det handlar i alla fall om en telefon med en skärmstorlek på 5,5 tum och till skillnad vad man skulle kunna gissa så är det inte skärmen och dess funktioner utan snarare telefonens funktioner för röststyrning som är den stora nyheten.

Grand S2 kommer enligt ZTE vara den första av flera från företaget som kan använda den här nya röststyrningstekniken. I en film som ZTE publicerat visas hur telefonen reagerar på frasen ”Hello Grand S” och med kommandot ”Hello My Drive” får man upp ett anpassat gränssnitt som används när telefonen sitter monterad i bilen som navigator. Ett annat användningsområde för just röststyrningen är när du ska ta en bild och då är det ordet ”Cheese” som fungerar som röstkommando för att telefonen ska ta en bild.

Detaljerna kring telefonens prestanda är som sagt knapphändiga, men man vet att det är en Android med version 4.3 av Googles operativsystem. Processormässigt ska det handla om en Snapdragon 800 vilket Qualcomms flaggskepp och då i ett utförande med 2,3 Ghz. Kameran är på 13 megapixel medan den främre för till exempel videosamtal får nöja sig med två megapixel. Vi hoppas att ZTE snart släpper fler detaljer, men än så länge finns inga uppgifter om när telefonen kommer ut i butik eller vad den kommer att få för prislapp.

Fakta ZTE Grand S2
Skärm: 5,5 tum, 1920 x 1080 pixel
Operativsystem: Android 4.3
Processor: Qualcomm Snapdragon 800, 2,3 Ghz
Kamera: 13 megapixel och främre kamera på två megapixel
Batteri: 3000 mAh
Övrigt: Röststyrning som känner igen flera röster