Kolla in veckans mest lästa artiklar

Här är viktigaste nyheterna vecka 14

Det har varit en spännande vecka i Mobilvärlden - HTC One X har testats, EU har lagt fram ett förslag för mobilsurf utomlands, och det har framkommit nya rykten om lanseringen av Samsung Galaxy S3. Här sammanfattar Mobil de viktigaste nyheterna för vecka 14. Glad påsk!

Publicerad Uppdaterad

HTC:s One X är en av vårens mer omtalade mobiltelefoner. Mobils Erik Mörner har testat telefonen och skriver att One X kombinerar designdetaljer med prestanda.

Erik har även gjort ett test av kameran till One X - och är inte helt nöjd med reslutatet. Mer om detta kan ni läsa här.

En annan otroligt efterlängtad telefon i vår är Samsung Galaxy S3, efterföljaren till populära Samsung Galaxy S2 och S2 LTE.

Det har förekommit flera motstridiga rykten om när telefonen kan tänkas att lanseras. Men nu säger en läckt pressrelease att Samsung Galaxy S3 kommer släppas sent i maj.

Apples Iphone 5 är också en intressant uppföljare. I veckan kom uppgifter om att fabriken Foxconn nu nyanställer för att hinna med en lansering kanske redan i juni.

Fotoappen Instagram har blivit otroligt populär till Iphone. I veckan släpptes en Andoid-version av appen, och det dröjde inte länge innan negativa reaktioner från Ipad-fans började komma.

Tidigare i veckan kom även siffror som visar att endast 3 procent av Android-användare har uppdaterat till Android 4.0, även kallat Ice Cream Sandwich. Är du en av de som uppgraderat?

En glädjande nyhet för konsumenterna är att EU presenterat ett förslag för att pressa priserna på mobildata. Korfattat går förslaget ut på att istället för att operatören bestämmer roaming-kostnaden ska man kunna surfa med vilken lokal operatör som helst, samtidigt som man har sitt vanliga nummer och sim-kort i.

Är du intresserad av att utveckla webb-appar utan att behöva vara så haj på programmeringsspråken Java eller C? Då kan vår skola om hur man gör webbappar på nolltid vara något för dig.

Googles "Project Glass", företagets augmented reality-glasögon, visade sig inte vara något galet rykte. Nu har Google gått ut med ny information om projektet, som ska bland annat ska kunna funka som ett komplement till din mobiltelefon.