ZTE Nubia Z7

Här är ZTE:s nya flaggskepp

ZTE har presenterat Nubia Z7 samt en Max- och Mini-variant av samma telefon.

Publicerad Uppdaterad

Nubia Z7 är namnet på ZTE:s senaste toppmodell. Telefonen, som lanserades under en presskonferens i Peking idag, kommer bland annat vara försedd med en i upplösning sett rejält tilltagen frontkamera på 5 megapixel, samt en kamera på baksidan på 13 megapixel. ZTE verkar lägga rejält krut på kameran på baksidan och ägnade en stor del av presskonferensen åt att berätta om den. Kameran kommer vara försedd med en BSI-sensor och dubbla LED-lampor samt optisk bildstabilisering. 

Skärmen på ZTE Nubia Z7 mäter 5,5 tum till storleken och upplösningen ligger på 2560 x 1440 punkter. Eftersom högupplösta och stora skärmar har en tendens att suga musten ur batteriet så har ZTE också jobbat med energisparfunktionerna i mobilen för att få batteriet att räcka längre. 

Kraften i mobilen, som har stöd för dubbla sim-kort, kommer från ett Snapdragon 801-processorchip utrustat med en fyrkärning 2,5 GHz 8974AC-processor. Arbetsminnet är 3 GB stort och det interna lagringsutrymmet rymmer 32 GB.

Förutom flaggskeppet Nubia Z7 så presenterade ZTE även Max- och Mini-varianter av den nya telefonen. Max-varianten av Nubia Z7 har precis som standardversionen en 5,5-tumsskärm, men med en lägre upplösning på 1920 x 1080 punkter. Mini-varianten är i sin tur försedd med en mindre skärm på 5 tum, också den med 1920 x 1080 punkter i upplösning. I övrigt ska specifikationerna under skalet på telefonerna vara desamma.

Priserna för telefonerna kommer ligga på strax under motsvarande 4 000 kronor för Nubia Z7, 2 300 kronor för Z7 Max och 1 700 kronor för Z7 Mini, när modellerna nu släpps i Kina.

Källa