Hela Youtube nu i mobilen

Från och med idag finns hela Youtubes filmkatalog tillgänglig i mobilen. Samtidigt passar Youtube på att lansera en javaapplikation som ska göra det enklare att se och hitta filmerna. Vi har snabbtestat.

Publicerad Uppdaterad

Det är på Google Mobiles egen blogg som nyheterna presenteras idag. Sedan Youtube i mobilen lanserades har man arbetat med att konvertera hela biblioteket av filmer för mobil uppspelning och nu är arbetet alltså slutfört.

För att se Youtube-filmer i mobilen loggar man in på Youtubes mobila sajt m.youtube.com men en bättre upplevelse får man om man laddar ner den nya javaapplikationen som för närvarande finns för ett fåtal mobiler. Då känner man igen Youtubespelaren som man är van den och kan bläddra snabbt och enkelt mellan olika klipp. Värt att notera är dock att Youtube är en väldigt datakrävande tjänst, så har du inte ett mobilabonnemang med fri datatrafik bör du vara väldigt restriktiv i ditt användande.

På Googles egen mobilblogg skriver produktchefen mer om nyheterna och där hittar du även en film som visar hur det fungerar. Länken hittar du här intill.

Källa