Djurräddningsaktion i mobilen

Hemlösa hundar får hjälp av dejtingapp

Ett härbärge för hemlösa djur i New York tar hjälp av en mobil dejtingapp för att hitta ägare åt hemlösa hundar.

Genom dejtingappen Tinder ska övergivna hundar i New York få nya hem.

Publicerad Uppdaterad

Tinder är en dejtingapp för mobilen där du kan flirta med personer som befinner sig i närheten av dig. Nu har dejtingappen och dess cirka 10 miljoner användare fått ett nytt användningsområde för den som vill ha en hjärtevän i form av människans bästa vän - hunden.

Det är den Manhattan-baserade hjälporganisationen Social Tees, vilka driver ett hem för övergivna hundar, som har börjat lägga ut dejtingprofiler med hundar på tjänsten. För att få fler att kika närmare på profilerna för de utlagda hundarna har man ändrat åldern på dem för att bättre passa in i de filter som de kärlekstörstande medlemmarna på den mobilbaserade dejtingtjänsten har.

– Folk använder Tinder för att hitta kärleken och för att finna relationer och sällskap. De här hundarna har något att ge, säger Alexis Mood på pr-byrån BBH som har hjälpt till med kampanjen, i en intervju med Adweek.

I USA finns det över 13 000 hem för övergivna djur som varje år tar emot nästan 4 miljoner hundar, enligt den amerikanska djurrättsorganisationen ASPCA (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals). På mindre än en vecka har de tio hemlösa hundarna med profiler på Tinder fått över 2 700 matchningar via appen, uppger Adweek.

Källa