Smarta hemmet

  • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Överger Windows den 30:e juni

Here Maps försvinner från Windows 10 Mobile

Here har i ett blogginlägg gått ut med att Here Maps från och med den 30 juni inte längre kommer att fungera på Windows 10 Mobile.

Publicerad:

16 mar 2016 - 10:24

Uppdaterad:

16 mar 2016 - 10:40

"Navigation on your Nokia. Free. Forever." var en gång i tiden sloganen för den karttjänst som nu är Here Maps. I dag ägs mobiltillverkningen av Microsoft och Here ägs av Daimler, Audi och BMW. Here finns till en rad olika plattformar, inklusive Android och Ios, men snart inte längre Windows 10 Mobile.

I ett blogginlägg har Here gått ut med att man kommer att avveckla sina appar till Windows Phone och Windows 10 mobile. Till Windows Phone kommer apparna att finnas kvar, men kommer inte att få några ytterligare uppdateringar. Till Windows 10 Mobile kommer däremot apparna sluta att fungera på det angivna datumet 30 juni.

Enligt Here skulle man ha behövt skriva om appen från grunden för att de skulle fortsätta fungera, vilket väcker en del frågor. Vad är det som händer den 30 juni med Windows 10 Mobile som gör att åtminstone en app slutar att fungera? Är det nästa stora uppdatering av systemet? Och vad är det Here Maps gör som inte funkar då?

Användare av Windows 10 Mobile blir inte utan gratis kartor. Microsofts eget kartprogram, som i sin tur baseras på Heres kartdata, kommer att fortsätta finnas förinstallerat i mobiler med Windows 10. Here bekräftar ochså att Microsoft kommer att fortsätta att vara en av deras storkunder.

I dagsläget saknar Microsoft Maps många av de funktioner som Here Maps har, men det är inte omöjligt att skillnaden inte är så stor den 30 juni, om Microsofts kartapp hinner få flera uppdateringar tills dess.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!