Smarta hemmet

  • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Inför kvällens event vid 19:00

Hetaste ryktena om nya Iphone

Senare i dag onsdag förväntas Apple visa upp sin nya Iphone. Inför lanseringen har nätet formligen kokat av rykten. Mobil.se har sammanställt det bästa ur ryktesfloran.

Publicerad:

12 sep 2012 - 10:14

Uppdaterad:

7 jan 2014 - 14:07

SKÄRM

Enligt uppgifter var framlidne Steve Jobs kritisk till mobiltelefoner med stora skärmar. Men mycket har hänt sedan Apple lanserade sin Iphone 4S under 2011, och nu känns det i stort sett osannolikt att nästa Iphone inte kommer att få en större skärm än vad den är i dag. Exakt hur stor skärm är oklart, men både Reuters och Wall Street Journal har publicerat uppgifter som gör gällande att skärmen kommer att mäta mins fyra tum. Man nämner även LG, Sharp och nygrundade Japan Display som tänkbara tillverkare av skärmen.

Det spekuleras även i att nästa Iphone kommer att ha bildförhållandet 16:9 med en upplösning på 1136 x 640 pixlar. Detta skulle innebära att den horisontella upplösningen samt pixeldensiteten blir oförändrad om man jämför med den föregående generationen av telefonen; i detta fall skulle Apple bara lägga till 176 vertikala linjer till Iphone 4-skärmen.

Det talas även om att skärmen till nästa Iphone ska tillverkas med en helt ny in-cell touch display-teknik.  Denna teknik integrerar peksensorn direkt i skärmen. På så sätt elimineras behovet av ett extra lager på bildskärmen, vilket kan göra den tunnare. Denna nya teknik ska inte bara göra den omkring en halv millimeter tunnare utan även förbättra bildkvaliteten. 

 

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!