Inför kvällens event vid 19:00

Hetaste ryktena om nya Iphone

Senare i dag onsdag förväntas Apple visa upp sin nya Iphone. Inför lanseringen har nätet formligen kokat av rykten. Mobil.se har sammanställt det bästa ur ryktesfloran.

Publicerad:

12 sep 2012 - 10:14

Uppdaterad:

7 jan 2014 - 14:07

SKÄRM

Enligt uppgifter var framlidne Steve Jobs kritisk till mobiltelefoner med stora skärmar. Men mycket har hänt sedan Apple lanserade sin Iphone 4S under 2011, och nu känns det i stort sett osannolikt att nästa Iphone inte kommer att få en större skärm än vad den är i dag. Exakt hur stor skärm är oklart, men både Reuters och Wall Street Journal har publicerat uppgifter som gör gällande att skärmen kommer att mäta mins fyra tum. Man nämner även LG, Sharp och nygrundade Japan Display som tänkbara tillverkare av skärmen.

Det spekuleras även i att nästa Iphone kommer att ha bildförhållandet 16:9 med en upplösning på 1136 x 640 pixlar. Detta skulle innebära att den horisontella upplösningen samt pixeldensiteten blir oförändrad om man jämför med den föregående generationen av telefonen; i detta fall skulle Apple bara lägga till 176 vertikala linjer till Iphone 4-skärmen.

Det talas även om att skärmen till nästa Iphone ska tillverkas med en helt ny in-cell touch display-teknik.  Denna teknik integrerar peksensorn direkt i skärmen. På så sätt elimineras behovet av ett extra lager på bildskärmen, vilket kan göra den tunnare. Denna nya teknik ska inte bara göra den omkring en halv millimeter tunnare utan även förbättra bildkvaliteten. 

 

.

.

 

.