Inför kvällens event vid 19:00

Hetaste ryktena om nya Iphone

Senare i dag onsdag förväntas Apple visa upp sin nya Iphone. Inför lanseringen har nätet formligen kokat av rykten. Mobil.se har sammanställt det bästa ur ryktesfloran.

Publicerad:

12 sep 2012 - 10:14

Uppdaterad:

7 jan 2014 - 14:07

SKÄRM

Enligt uppgifter var framlidne Steve Jobs kritisk till mobiltelefoner med stora skärmar. Men mycket har hänt sedan Apple lanserade sin Iphone 4S under 2011, och nu känns det i stort sett osannolikt att nästa Iphone inte kommer att få en större skärm än vad den är i dag. Exakt hur stor skärm är oklart, men både Reuters och Wall Street Journal har publicerat uppgifter som gör gällande att skärmen kommer att mäta mins fyra tum. Man nämner även LG, Sharp och nygrundade Japan Display som tänkbara tillverkare av skärmen.

Det spekuleras även i att nästa Iphone kommer att ha bildförhållandet 16:9 med en upplösning på 1136 x 640 pixlar. Detta skulle innebära att den horisontella upplösningen samt pixeldensiteten blir oförändrad om man jämför med den föregående generationen av telefonen; i detta fall skulle Apple bara lägga till 176 vertikala linjer till Iphone 4-skärmen.

Det talas även om att skärmen till nästa Iphone ska tillverkas med en helt ny in-cell touch display-teknik.  Denna teknik integrerar peksensorn direkt i skärmen. På så sätt elimineras behovet av ett extra lager på bildskärmen, vilket kan göra den tunnare. Denna nya teknik ska inte bara göra den omkring en halv millimeter tunnare utan även förbättra bildkvaliteten. 

 

 

Aktuellt just nu

  • President-wifi

   President Obama är inte helt nöjd med Vita Husets wifi-uppkoppling.

   10 feb 2016 - 06:00
  • ”Shot on Iphone 6”

   Fotografering verkar inte vara Apple-chefen Tim Cooks starkaste sida. En rejält suddig Iphone-bild från Superbowl blev startskottet för en hånkampanj på nätet. Nu har vdn raderat det misslyckade fotot.

   10 feb 2016 - 05:30
  • Stabil brukstelefon

   Med Mate 8 bygger Huawei vidare på en redan stabil grund och batteritiden är väldigt efterlängtad.

   9 feb 2016 - 14:32

  Hetaste apparna

  • Multifunktionell

   En patentansökan kan avslöja nästa generations pennor till Samsung Note-serien. Om patentet blir verklighet så kommer pennan även kunna användas som ett ställ.

   9 feb 2016 - 06:00
  • Både till Android och Ios

   Efter lång väntan - nu planerar Facebook-ägda Instagram att rulla ut en ny funktion som ska göra det lättare att använda flera konton till bildtjänsten.

   8 feb 2016 - 23:09
  • ”Error 53”

   Tusentals Iphone-ägare uppger att deras telefoner helt plötsligt slutat fungera efter att de uppdaterats. Orsaken: Senaste Ios spärrar enheter vars hemknappar lagats av icke auktoriserade Apple-tekniker.

   8 feb 2016 - 18:00

  Senaste krönikan

  Mest kommenterat

  Senaste testet

  Senaste apptestet

  Tipsa Mobil

  Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

  Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

  Mobils nyhetsbrev

  Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

  Registrera dig här!

  Om Mobil

  Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

  Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

  Mer om Mobil här.

  Vi är Mobil

  Kontakta Mobils redaktion.

  Du hittar vår kontaktinformation här.

  Smarta hemmet