Hörlurskamera

Honor släpper 360-kamera

Huaweis systermärke Honor släpper en liten 360-kamera till telefonen.

Publicerad Uppdaterad

VR är hett just nu. Men för att utnyttja tekniken behövs det såklart material att titta på. Vill du göra dina egna 360-filmer för VR-glasögon är det en 360-kamera du ska ha. Många tillverkare har börjat sälja den typen av kameror, så att Huawei i form av sitt systermärke Honor gör detsamma nu är inte så uppseendeväckande.

Boll
Någorlunda nytt är däremot att den är tänkt att använda telefonen som fäste via hörlurspluggen. Som synes på bilderna sker ingen kommunikation via den porten, utan den används mest som ett fäste. Kommunikation med telefonen sker rimligen via Bluetooth och wifi.

Honor VR Camera, som den kallas, visades upp i samband med lanseringen av Honor V9 (som kan dyka upp här som Honor 8 pro) och har utvecklats i samarbete med företaget Insta360. Något närmare pris eller lanseringsdatum angavs inte, men Insta360 säljer redan en liknande kamera till Iphone, Insta360 nano, för strax under 200 dollar, så rimligen hamnar Honors kamera i de trakterna också.

Går vi på Insta360 Nano handlar det om videomöjligheter i upplösningen 3040x1520 i maximalt 30 bilder per sekund (upplösningen blir lite lattjo eftersom det inte är en vanlig fyrkantig skärm det är tal om).

Huawei meddelar att kameran är tänkt att säljas internationellt, så förhoppningsvis får vi veta mer under Mobile World Congress med start på söndag. Förhoppningsvis betyder det även att vi får se Huaweis VR-headset i fler länder än Kina i samma veva.