Annons

HP:s billigaste platta hittills

HP släpper ny budgetplatta på 7 tum

7 Plus är namnet på en ny billig budgetsurfplatta från HP.

Publicerad Uppdaterad

HP ökar nu på sitt utbud av billiga surfplattor. 7 Plus heter den senaste modellen, vilken nu släpps i USA till det facila priset av 100 dollar, motsvarande cirka 700 kronor.

Vore det inte för att den nya plattan är vit och den gamla är svart, så skulle den vara försvinnande lätt att utseendemässigt förväxla med HP Slate 7, som också är en budgetplatta i samma storlek. För att pressa ner priset på 7 Plus-plattan ytterligare har man dock också skurit ner en del på de redan för Slate 7:an ganska begränsade specifikationerna.

Den sju tum stora skärmen på HP 7 Plus har en upplösning på 1024 x 600 punkter och en fyrkärnig ARM Cortex-A7-processor som tickar på i 1 GHz. Arbetsminnet är 1 GB stort och lagringsutrymmet har plats för 8 GB data. I prislappen ingår dock även ett års tillgång till 25 GB molnlagring via Box och Kingsoft Office. Kameran på plattan är på två megapixel och ljudet som plattan kan ge ifrån sig blir i monoformat. Batteriet på HP 7 Plus är på 2800 mAh och utlovas räcka till strax under sex timmars surftid. Android-versionen som körs är version 4.2.2, Jelly Bean.

HP har ännu inga konkreta planer på att släppa budgetplattan på den svenska marknaden, uppger HP:s produktchef Staffan Sjöberg.

– Jag utesluter inte att den kan komma, men det är inget som är aktuellt just för stunden, säger han.

Källa