Annons

Hemligt?

HTC-konceptmobil med interaktiv ram

En konceptmobil utan traditionella knappar försvann lika snabbt som den dök upp. Men en video på konceptet hade hunnit hitta nya hem innan dess.

Publicerad Uppdaterad

En HTC-formgivare publicerade en video på ett koncept som innebär att man använder mobilens interaktiva ram för att kontrollera mobilen, istället för traditionella fysiska- eller digitala knappar. Metoden i den publicerade videon kallas för Sense touch, och med den reagerar inte bara mobilens ram på tryck, utan även på svepningar för att exempelvis sänka eller höja volymen. 

Den inofficiella ”mobiltelefonen” har kodnamnet Ocean, och det är första gången som den har kommit till allmänhetens kännedom. Men livet i offentlighet på formgivarens personliga webbsida varade inte speciellt länge. 

När publikationen uppmärksammades lösenordskyddade formgivaren sin webbsida och förtydligade att det endast var frågan om ett koncept, inte en verklig produkt från HTC. Fast om det bara är ett koncept, varför försvann videon så snabbt? Möjligtvis är det så att tekniken inte patenterad än, vilket verkar osannolikt med tanke på att det producerats en video kring den, eller så handlar det kanske om en kommande mobiltelefon. Vad det egentligen är frågan om får framtiden utvisa, men idén i sig är onekligen intressant. 

Källa