Inför lanseringen

HTC One A9 syns i ny fotoläcka

HTC:s kommande mellanklasslur One A9 har återigen dykt upp i en serie fotografier som sprids på nätet.

Publicerad Uppdaterad

Den 20 oktober väntas HTC visa upp nästa telefon i One-serien på ett event som ska livesändas på nätet.

Twitterkonto @OnLeaks, som läcker information om kommande produkter, har precis publicerat ett gäng fotografier som - om de är äkta - ger en tydlig bild av vad som är på gång från den taiwanesiska tillverkaren.

Telefonen som syns ska vara en dummy, ett slags provexemplar tänkt att visas upp hos mobilförsäljare. Vi kan bland annat se luren på bilderna har volymknappar på högersidan och plats microSD- och simkort på den motsatta. I fotänden finns perforeringar i skalet för högtalarna, hörlursingång och en microUSB-port. Utöver det har telefonen en oval med hemknapp med vad som kan vara en fingeravtrycksläsare. Den något utstickande kameran som finns på baksidan ska vara på 13 megapixel.

Senaste rykten om HTC One A9 säger att den ska komma med en AMOLED-skärm på fem tum och 1080p-upplösning (1920 gånger 1080 bildpunkter). Processorkraften ska hämtas på från systemkretsen Snapdragon 615, försedd med 2 gigabyte i RAM-minne och ett 2150mAh-batteri. Telefonen förväntas köras med Android 6.0 och HTC:s gränssnitt Sense 7.

Källa