Lyxlur med Windows

HTC One M8 for Windows Phone Lanserad

Igår höll HTC event för en ny Windows Phone-lur. Det visar sig vara en gammal bekant som fått nytt operativsystem.

Publicerad Uppdaterad

Om du redan har koll på HTC:s toppmodell till Android, HTC One M8 (eller vill läsa vad vi tyckte om den) innebär HTC:s senaste lansering inte ett dyft sett till hårdvaran. Ur den synvinkeln handlar det om exakt samma mobil som kom med Android i våras, det vill säga en mobil med Snapdragon 801 (quad core-processor på 2,3 gigahertz och två gigabyte arbetsminne), 32 gigabyte lagringsutrymme (plus minneskortsuttag) och en fem tum stor 1080p-skärm. På baksidan sitter även HTC:s nya ultrapixel-kamera, vilket i praktiken innebär bilder i upplösning strax under fem megapixel (fast med stora pixlar på sensorn) samt ett extra kameraöga för att lättare kunna ta bilder där du kan ändra fokuspunkt och liknande i efterhand.

Så långt är allt bekant, liksom skalet i aluminium och det skojiga dot view-skalet som lanserades med telefonen i våras.

Det som är nytt är givetvis operativsystemet, som bytts ut mot Windows Phone 8.1.1 och med Microsofts röstassistent Cortana och utvalda delar av HTC:s Blinkfeed-tjänst för nyheter inbakad.

Telefonen har än så länge bara lanserats i USA och vi jagar lokala förmågor hos HTC för att se hur det ser ut med lansering och eventuellt pris i Sverige.

Även om det handlar om samma telefon som sist så att säga får vi ändå säga att det är väldigt skönt att fler tillverkare går på de lite högre prisklasserna för Windowstelefoner och framför allt att vi får någon mer tillverkare än Microsoft (tidigare Nokia) som släpper telefoner till systemet över huvud taget, något västerländska marknader inte är allt för bortskämda med tyvärr.