Annons

Strider mot Nokiapatent

HTC One Mini säljstoppas i England

En domstol i Storbritannien har förbjudit försäljning av HTC One Mini i landet och avslöjar samtidigt säljstart för HTC:s nästa toppmodell.

Publicerad Uppdaterad

En domstol i London har dömt en patentstrid mellan Nokia och HTC till nokias fördel, och säljstoppar HTC Mini i Storbritannien. Patentet gäller en detalj i sändardelen. Även HTC One innehåller samma krets som bryter mot patentet, men domstolen avvaktar med att säljstoppa HTC One så att företaget har möjlighet att överklaga domen.

HTC å sin sida hävdar att kretsen är så obetydlig i sammanhanget att det inte motiverar ett säljstopp. Nokia drev tidigare en patentstrid med Apple om samma patent, som slutade med att Nokia kom överens med Apple om att licensiera patentet.

En pikant detalj i sammanhanget är att domen avslöjar när HTC planerar att börja sälja sin uppföljare till HTC One. En del i argumentationen för att inte säljstoppa HTC One är att det enligt domstolen skulle orsaka HTC "betydande skada" innan man hunnit lansera sin uppföljare (som kan förmodas ha tagit bort kretsen som inkräktar på Nokiapatentet). Enligt domslutet har Nokia givit bevis som visar att HTC:s uppföljare "ska börja säljas första kvartalet 2014, kanske så tidigt som februari. HTC har inte sagt emot detta."