Videoredigering och Blinkfeed

HTC släpper billiga Desire 310

Vi har hört HTC självt prata om att de fokuserat för hårt på HTC One och missat marknaden för billigare telefoner. Nu kommer svaret i form av HTC Desire 310.

Publicerad Uppdaterad

HTC har det tungt nu, inte nog med att HTC One kanske inte uppnått lika stora framgångar som man räknat med. Företagets vd Peter Chou har tidigare gått ut och förklarat vad som gått snett.

Tydligt exempel
Den telefonen som nu lanserats; HTC Desire 310 är ett exempel på en betydligt billigare modell än toppmodellen HTC One, men den har trots det fått låna några funktioner från storebror. En sådan funktion är HTC Blinkfeed som direkt i telefonens startskärm samlar information från nyhetskällor, telefonens kalender och dina sociala nätverk. Att HTC även inkluderat funktioner för att ladda in artiklar för läsning senare utan att belasta datauppkopplingen tyder på att telefonen riktar sig snarare till andra marknader än den svenska. I dagsläget nämner HTC enbart att telefonen ska säljas inledningsvis i Taiwan. Senare får vi dock höra från HTC i Sverige att telefonen kommer hit men att säljstartsdatum eller pris ännu inte är bestämt. 

Prestandan är så klart anpassad efter det lägre pris man kan räkna med att HTC Desire 310 får. HTC berättar i alla fall att telefonen får en ny videofunktion där man kan välja bilder och filmklipp man tagit med telefonens 5 megapixelkamera och sedan addera musik och effekter så telefonen sedan kan skapa en film efter dina önskemål.

Ny One på väg
Den som ivrigt väntar på mer prestandafyllda lanseringar från HTC får ge sig till tåls fram till den 25 mars. Då ska vi få se den nya HTC One som då lanseras, något som HTC flitigt påmint oss om den senaste tiden på flera sätt.

Fakta HTC Desire 310
(Väldigt få detaljer är ännu kända)
Operativsystem: Android
Skärm: 4,5 tum
Processor: Fyrkärnig, 1,3 Ghz
I butik: Släpps i Taiwan under april
Pris: Ingen uppgift