Upphottad One M8 med vattentätt skal

HTC släpper vattentäta J Butterfly

HTC satsar på vattentätt plastskal och dumpar ultrapixlarna.

Publicerad Uppdaterad

J Butterfly är namnet på den HTC-tillverkade telefon som nu släpps i samarbete med japanska KDDI, som med över 30 miljoner abonnenter är Japans näst största operatör efter NTT Docomo. Den nya mobiltelefonen ser ut att ha lånat en hel del av specifikationerna från flaggskeppsmobilen One M8, men ska till skillnad från denna ha baksida i plast och dessutom vara vattentät.

Precis som på HTC One M8 kommer HTC J Butterfly nämligen att ha dubbla kamerasensorer på baksidan. Huvudsensorn på baksidan av J Butterfly kommer dock att vara utrustad med en upplösning på 13 traditionella megapixel istället för att vara försedd med en upplösning mätt i ultrapixel, som HTC ju kallar de större men färre sensorpunkterna i One M8:an. Den andra sensorn på baksidan av J Butterfly levererar 2 megapixel och ska bland annat ge möjlighet till efterhandsjustering av skärpedjup i bilderna. Frontkameran har en upplösning på 5 megapixel.

HTC J Butterfly är baserad på ett Snapdragon 801-systemchip, är 4G-utrustad, har 2 gigabyte arbetsminne och Android 4.4 Kitkat.

Källa