Tidigare uppgifter bekräftas

HTC U11-specar läckta via benchmarktest

Möjligen är det så här HTC U11 ser ut, om man får tro renderingar som läckte till Onleaks för en vecka sedan.

HTC:s kommande flaggskeppstelefon U11 har dykt upp i ett benchmarktest på GFXBench, som avslöjar flera detaljer rörande telefonen. Och uppgifterna rimmar med de läckor och förhandsrykten som cirkulerat hittills.

Publicerad Uppdaterad

Någon gång under nästa vecka är det dags för en mycket intressant smartphone-lansering, när HTC offentliggör sitt nya flaggskepp U11. Telefonen har redan på förhand väckt en hel del uppmärksamhet, inte minst då den påstås komma med ett klämbart hölje som ska kunna användas för att styra telefonen på diverse sätt. Det har även dykt upp läckor som gjort anspråk på att avslöja specifikationerna. Och autenticiteten i de läckorna bekräftas nu av ett benchmarktest, där U11-specifkationerna nu tycks ha röjts. 

Sannolikt Snapdragon 835

Av specifikationerna på GFXBench att döma så kommer telefonen mycket riktigt att få en 5,5-tumsskärm med QHD-upplösning. Exakt vad det är för processor som sitter under skalet är oklart, men att den kommer från Qualcomm framgår, liksom att den är 8-kärnig och har en klockfrekvens på 2,4 GHz. Därmed håller de flesta bedömare för sannolikt att det handlar om ett Snapdragon 835-chipp. Arbetsminnet ligger på 4 GB och lagringskapaciteten internet på 64 GB. Bakkameran har en upplösning på 11 megapixlar medan frontkameran har en upplösning på 15. Det som självfallet inte går att bekräfta via ett benchmarktest är det tryckkänsliga höljet. 

Källa