Notifieringsfältet

HTC visar reklam som notifiering

Efter nästan två månader kommer det nu inte bara reklam inuti nyhetsappen från HTC, den skickar också reklamen till dig.

Publicerad Uppdaterad

För ungefär två månader sedan introducerade HTC sitt otippade pilotprogram för reklam inbyggt i sin nyhetsapp Blinkfeed. Blinkfeed är förinstallerat på nästan alla HTC:s moderna telefoner och appen går att att avaktivera men inte avinstallera. Tillverkaren sade samtidigt att reklamen inte skulle gå att avaktivera först, men att det skulle komma i en framtida uppdatering. Det man inte nämnde var att man i framtiden kunde tänka sig slänga in reklam som en notifiering.

Användare med Blinkfeed aktiverat på sina HTC-mobiler har via Reddit rapporterat att de fått reklam från appen i telefonens notifieringsfält. Det rör sig om reklam för den kommande filmen Fantastic Four i form av ett lås- och hemskärmstema.

Det ska däremot gå att stänga av den här reklamen. För att göra det går man in i inställningarna i Blinkfeed och går vidare till ljudnotifieringar. Du kan också gå in i Sense Home, HTC:s egna hemskärmsapp för Android, och fixa det där. Men även om den nya funktionen går att stänga av känns det inte som ett klockrent drag från en tillverkare med redan dålig försäljning.