Evo 3D

HTC:s 3D-mobil till Europa

Det verkar som att HTC kommer att släppa sin första 3D-mobil på den europeiska marknaden trots att man gett besked om motsatsen.

Publicerad Uppdaterad

När HTC under förra veckan lanserade sin första 3D-mobil Evo 3D så var det en mobil gjord för den typ av mobilnät som finns i Europa. Men beskedet från HTC:s nordiska kontor var att Evo 3d inte var aktuell för den svenska marknaden, eller någon annan del av den europeiska markanden heller för den delen. "Den är bara avsedd för USA" löd beskedet.

Att HTC planerade att lansera en ny version med annat namn låg då nära till hands att misstänka. Men nu verkar det som att HTC ändå kommer att låta Evo 3D dyka upp hos europeiska återförsäljare.

I det officiella twitter-flödet för HTC i Frankrike skriver man att HTC Evo 3D kommer till Frankrike och att den inte kommer att få ett annat namn. Det är med andra ord fråga om samma telefonmodell. Att telefonen ska säljas i Frankrike betyder inte med automatik att den kommer till Sverige, men sannolikt har HTC ändrat uppfattning och kommer att hantera marknaderna i de europeiska länderna på samma sätt.

När det gäller tidpunkten skriver HTC i Frankrike bara att det inte finns något bekräftat datum för när den ska bli tillgänglig.