Kodnamn Aero

HTC:s nästa topplur - eller en Iphone 6?

Läckta bilder visar att HTC kan ha hämtat lite väl mycket inspiration från Apple till sitt kommande flaggskepp

Publicerad Uppdaterad

Forne Androidjätten HTC kämpar med näbbar och klor för att hitta sin position på den hårt konkurrensutsatta marknaden för smarta mobiltelefoner.

Den senaste toppmodellen HTC One M9 har inte nått förväntande försäljningssiffror på långa vägar, vilket nu ökar pressen ytterligare på tillverkaren att lyckas med nästa flaggskepp.

Det cirkulerat en del förhandsrykten om en kommande toppmodell med kodnamn Aero, och nu har det dykt upp nya bilder som påstås visa upp telefonen i all sin prakt.

Vad som har fått många att reagera är den kommande toppmodellen, förutsatt att bilderna är äkta, påminner väldigt mycket om Apples Iphone 6.

Tidigare rykten om HTC Aero gör gällande att telefonen ska ha en 5,5 tumsskärm, ett 10-kärnig systemchipp från MediaTek, 4 gigabyte i arbetsminne och ett batteri på 3 500mAh.

Uppdatering 15:45: I en tidigare version av den här texten skrev vi att de största likheterna mellan bägge telefonerna är de rundade hörnen samt plastbanden för antenner på baksidan. 

Vi vill poängtera att HTC har använt det designspråket i flera år. Att döma av bilderna verkar det dock som att man har bytt ut den välvda baksidan hos till exempel HTC M9 mot en mer platt på nya telefon, liknande den hos Iphone 6. 

Källa