Annons

Alla förhandsrykten besannades

Huawei har offentliggjort Honor 9

Honor 9 är nu offentliggjord.

Kinesiska Huawei har nu presenterat sin nya flaggskeppsenhet Honor 9 i Kina. Och de flesta av de förhandsrykten som cirkulerat visade sig stämma.

Publicerad Uppdaterad

Honor 9 har en förhållandevis liten skärm för att vara en flaggskeppsenhet, då den bara mäter 5,15 tum. Upplösningen ligger på 1 920 x 1 080 pixlar (full HD). Under skalet sitter ett Kirin 960-chipp med åttakärnig processor på 2,4 GHz, det vill säga samma chipp som man hittar i de andra flaggskeppsmodellerna P10 och Mate 9 Pro. Arbetsminnet ligger på 4 eller 6 GB och det interna lagringsutrymmet på 64 eller 128 GB beroende på vilken modell man väljer. 

Ej IP-klassad

Vidare har enheten plats för dubbla SIM-kort. Vill man inte använda båda SIM-kortplatserna så kan den ena av dem användas för minneskort i stället. Enheten är rustad med NFC och har en klassisk 3,5-millimeters hörlursutgång. Batteriet har en kapacitet på 3 200 mAh. Telefonen tycks av den intiala informationen att döma inte vara IP-klassad, vilket innebär att den inte är vattentät. 

Dubbla bakkameror

På kamerasidan är det dubbelt upp som gäller på bakstycket (12 respektive 20 megapixlar). Dubbelkameralösningen innebär även att telefonen har 2 x optisk zoom. Frontkameran har en upplösning på 8 megapixlar. Telefonen kommer med Android 7 Nougat. Det är i nuläget ännu inte bekräftat om telefonen är aktuell för den svenska marknaden, men med tanke på föregångarens framgångar här och utskickade inbjudningar till en Europalansering, så bör den dyka upp här inom kort.

Källa