Annons

Förhandsvisning i Kina

Huawei Mate 8 officiell

Huawei har nu officiellt visat upp sin nya 6-tumsphablet.

Publicerad Uppdaterad

Efter veckor med läckor är nu Huawei Mate 8 lanserad. Eller, officiellt tillkännagiven kanske är ett bättre ord. Telefonen har visats upp i Kina, med något begränsad medföljande information, och den internationella lanseringen ska ske på CES-mässan i Las Vegas i januari.

För den som vill ha sin mobil stor ser i alla fall Mate 8 ut att bli något extra. Skärmen är på 6 tum, med rundade sidor som går i princip ända ut till kanterna, vilket gör att skärmen tar upp hela 83 procent av telefonens framsida. Skärmupplösningen landar på 1920 x 1080 pixel.

Telefonen, som får Android 6.0 Marshmallow från start, drivs av Huaweis nya chipset Kirin 950, med fyra Cortex A72 och fyra Cortex A53-processorkärnor, som har utmärkt sig för att vara riktigt snabb i alla fall i läckta prestandatester. Den mest intressanta detaljen är hjälpprocessorn i5 (ej att blanda ihop med Intels datorprocessor med samma namn). Hjälpprocessorn sköter om strömsnåla bakgrundsaktiviteter men ska enligt Huawei vara den mest kraftfulla i branschen. Den sköter saker som röstigenkänning, musikuppspelning, sensorer och positionering.