Huawei Honor 6

Huawei visar supermobil om två veckor

Huawei Honor 6

Huawei-mobilen känd under kodnamnet Mulan har nu fått ett släppdatum.

Publicerad Uppdaterad

Huawei ger sig nu i kamp med övriga mobiltillverkares toppmodeller genom släppet av Huawei Honor 6. Huawei Honor 6, som vi tidigare har rapporterat om under kodnamnet Mulan, har nu nämligen fått ett officiellt släppdatum. Den 24 juni kommer telefonen att lanseras under ett arrangemang som kommer hållas på den kinesiska nationalarenan i Peking.

Telefonen ska enligt Huawei ses som en konkurrent främst till nästa generation toppmodeller bland mobiltelefontillverkarna, så som ännu icke lanserade modeller som Iphone 6 och Samsung Galaxy S6.

När telefonen släpps kommer det vara en av de kraftfullaste mobiltelefonerna som producerats hittills. Huaweis egenutvecklade Kirin 920-chip, som telefonen kommer basera sig sig på, påstås nämligen spöa Qualcomms kommande Snapdragon 805-chip. På chippet kommer fyra kraftfulla processorkärnor märkta Cortex-A15 att kombineras med fyra mer batterivänliga Cortex-A7-kärnor. Enheten ska också vara försedd med en kamera på 13 megapixel, en 5-tums 1920 x 1080-punkters skärm och 3 GB arbetsminne.

Källa