Super iBoy 64

Hyperkin gör om Iphone till Game Boy

Retromakarna Hyperkin fortsätter bygga retromaskiner, nu med en Iphone 6 Plus som grund.

Publicerad Uppdaterad

Hyperkin har redan gjort sig kända för sina Retron-konsoler där spelaren kan peta in såväl spelkassetter som kontroller från äldre spelkonsoler i en och samma enhet. Lagom till första april skojade de till det och ritade upp en ”Smart Boy” där en dockad Iphone användes som skärm för att kunna spela Game Boy-spel.

Men när världen fick se skapelsen var det helt enkelt lite för bra för att inte vara sant. Nu meddelar nämligen Hyperkin att intresset för Smart Boy varit så pass överväldigande att de jobbar på en riktig produkt. Via en pressrelease hälsar Hyperkin följande:

”Ursprungligen var det ett aprilskämt,  nu är det ett fullt rullande projekt hos oss. Smartboy, som den heter för stunden, kommer att kopplas ihop med Iphone 6 Plus och gör om telefonen till en handhållen spelkonsol för Game Boy och Game Boy Color-spel.”

Smart Boy har än så länge inget pris eller releasedatum, men tanken är att du ska docka en Iphone 6 Plus i enheten, där luren mer eller mindre enbart används som skärm, och via uttaget på baksidan ska du kunna peta in dina Game Boy och Game boy Color-spel i enheten för att spela. Det handlar alltså inte om någon ljusskygg emulatorvariant, utan du använder dina egna, fysiska, Game Boy-kassetter för att spela.

Även om Hyperkin har erfarenheten av den här typen av produkter känns det ändå lite snålt att de bara anpassar för de två äldsta Game Boy-formaten när deras stationära Retron 5 även klarar av att spela Game Boy Advance. Oavsett vad är det en fantastiskt rolig idé som vi verkligen hoppas blir verklighet nu och att den inte enbart fastnar på planeringsstadiet.