Funktion inuti appen

ICA Banken lanserar mobilinloggning utan säkerhetsdosa

[Uppdaterad] ICA bankens mobila kunder kan nu logga in utan säkerhetsdosa.

Publicerad Uppdaterad

Till sommaren ska ICA Banken kunna erbjuda sina mobila bankkunder säker inloggning via Mobilt BankID. Redan nu kan i alla fall kunderna lämna säkerhetsdosan i byrålådan då banken lanserar en funktion inuti sin bankapp, Mobildosan, som låter en logga in och genomföra vanliga bankärenden utan vare sig säkerhetsdosa eller bankkort.

– Mobildosan är ett komplement till andra sätt att logga in. Den är användarvänlig då det är en funktion som öppnas direkt i appen, säger Ruth Haglund, chef för digitala kanaler på ICA Banken, till mobil.se. Vi vill bredda vårt eget utbud med inloggningstjänster. Vi kommer fortfarande att lansera Mobilt BankID till sommaren, säger hon.

Mobildosan finns tillgänglig i den senaste versionen av ICA Bankens app för iPhone och Android. Den kan bland annat användas till att logga in i bankens app och webbplats, betala räkningar, godkänna e-fakturor, göra överföringar eller handla på nätet. Man kan ha upp till två aktiverade mobildosor på olika enheter samtidigt. Säkerhetsdosan och bankkortet krävs för att aktivera Mobildosan.