Ny Android-version

Ikväll presenteras Jelly Bean

Utvecklarkonferensen Google I/O inleds ikväll svensk tid och då kommer en ny version av Android att presenteras. Allt tyder också på att Google kommer att lansera den första egna surfplattan.

Publicerad:

27 jun 2012 - 09:17

Uppdaterad:

27 jun 2012 - 09:17

Precis som vid tidigare lanseringar av nya Android-versioner har Google placerat ut en figur som ska symbolisera den nya versionen på gräsmattan framför huvudkontoret. Och att det den här gången är Android-robot fylld med gelébönor visar att den nya versionen kommer att heta Jelly Bean, vilket vid det här laget är en minst sagt oväntad bekräftelse.

Från flera håll har det även kommit uppgifter om att den nya Android-versionen kommer att göra sin debut installerad på den första surfplattan som Google släpper i sin Nexus-serie. Plattan, som väntas få namnet Nexus 7, ska vara en 7 tum stor surfplatta som tillverkas av Asus. Plattan ska vara utrustad med en fyrkärning Tegra 3-processor och ha skärmupplösningen 1200x800 pixlar. 

Trots att den har senaste versionen av Android och relativt avancerad hårdvara väntas Google hålla en låg prisnivå, 199 dollar för en version med 16 gigabytes lagringsutrymme och 249 dollar för en version med 32 gigabytes minne är priser som har nämnts. Det skulle motsvara omkring 1500 kronor respektive 1800 kronor. Även om de verkliga priser på den svenska markanden blir något högre tyder det på att Google har siktat in sig på att i första hand konkurrera med Amazons billiga Android-platta Kindle Fire.

Utvecklarkonferensen inleds ikväll klockan 18.30 svensk tid och du kan följa rapporteringen på Mobil.se.

.

.

 

.