Annons

Slut?

Inga planer på nya Nexus-produkter

Åtta mobiler, fyra plattor och två mediaspelare verkar bli facit av Google Nexus-märkets livstid.

Publicerad Uppdaterad

Med lanseringen av Pixel-mobilerna inleds en ny produkt-era hos Google. Vissa spekulationer har sagt att Nexus-varumärket kommer att användas på framtida plattor, men som det ser ut i dagsläget verkar det inte bli några nya Nexus-modeller.

Skillnaden mellan Nexus- och Pixel-strategin är minimal. Det som främst sticker ut är att Google själva har gjort Pixelmobilerna, istället för att förlita sig på en partner som tidigare. En annan skillnad är att Pixel-modellerna i jämförelse ligger högre i pris än vad som var brukligt med Nexus-modellerna. Den största fördelen finns dock kvar, nämligen att mobilerna är fullt anpassade till en ren version av Android och att eventuella uppdateringar av operativsystemet anländer mycket snabbare än till konkurrerande mobiler. 

Google har inte officiellt gått ut med att Nexus är begraven, så det finns fortfarande en möjlighet att vi får se märkningen på någon Google-produkt i framtiden. Men företaget säger att det ”inte har några planer” för framtida Nexus-enheter så det mesta tyder på att Pixel är det som gäller i framtiden. 

Källa