Väntar till april

"Inga Windowsmobiler på Mobile World"

Enligt Uppgift storsatsar Microsoft på lanseringar på sitt eget event och hoppar över Mobile World Congress.

Publicerad Uppdaterad

På måndag går årets stora mobilmässa, Mobile World Congress, av stapeln i Barcelona. Tillverkare som Samsung, LG och Sony väntas lansera nya toppmodeller på mässan. Även Nokia håller en presskonferens på måndag morgon, men enligt en uppgift från webbsajten Re/code som citerar anonyma källor kommer varken de eller någon annan tillverkare att lansera någon Windowsmobil på mässan. Nokia kommer i stället att visa upp sin Android-baserade budgetlur Nokia X.

Enligt Re/codes källor vill Microsoft i stället lägga allt krut på sitt eget evenemang, utvecklarkonferensen Build 2014, som äger rum i san Francisco den 2 - 4 april. Där väntas den nya versionen av Windows Phone, troligen kallad 8.1, visas upp. Och nu verkar det alltså som att man försöker mobilisera mobiltillverkarna för att ha även nya telefoner att visa upp på konferensen.

Ytterligare en faktor som Re/code inte nämner är att Microsoft är i slutskedet av processen att köpa Nokias mobiltillverkning, och det kan hända att den processen är klar innan början av april. I så fall är det logiskt att Microsoft, i valet mellan att se Nokia släppa Windowsmobiler under eget varumärke veckor innan det försvinner, eller vänta ett par veckor och släppa sina första Windowsmobiler i eget namn, föredrar det senare. Visserligen blir även Nokias Androidlur Microsofts efter uppköpet, men för de mobiltelefoner som inte är baserade på Windows Phone har Microsoft rätt att fortsätta att använda Nokias namn som varumärke.

Källa