Äldre enheter får inte vara med

Inget IOS 11 för Iphone 5, 5C eller Ipad 4

Inget IOS 11 för äldre Apple-enheter. Äntligen ett incitament att byta telefon?

Den som har en äldre mobil Apple-enhet kommer inte att få tillgång till nya IOS 11.

Publicerad Uppdaterad

Apple har under lång tid jobbat med att få utvecklarna att gå över helt till 64-bitarsappar, och även skapa 64-bitarsversioner av sina befintliga appar. Den hållningen mer eller mindre cementeras nu i och med lanseringen av IOS 11, det vill säga Apples senaste version av sitt mobila operativsystem. Därmed kommer många äldre enheter också att helt sakna stöd för den nya versionen av operativsystemet. 

Kommer fortsätta fungera

Det innebär att Iphone 5 och 5C samt Ipad 4 inte kommer att ha stöd för IOS 11. Med Apple-mått mätt är det ett gäng förhållandevis nya enheter som inte får tillgång till den nya versionen. Traditionellt sett har man nämligen varit rätt duktiga på att hålla äldre enheter vid liv över tid. Med det sagt upphör man inte stödja enheterna helt och hållet. De kommer även fortsättningsvis att fungera, men med nuvarande operativsystemsversion och utan tillgång till de nya funktionerna från IOS 11. 

Inte förvånande

Det är trots allt inte särskilt förvånande att Apple väljer att slopa stödet för de äldre enheterna, då ambitionen att gå över till 64 bitar har funnits under lång tid. Den som har en äldre Apple-enhet och vill ha en full IOS-upplevelse i höst får helt enkelt uppgradera sin hårdvara. Och det kan ju – ärligt talat – faktiskt vara ganska kul. 

Källa