Facebook avslöjar

Instagram för Android får offline-funktionalitet

Instagram för Android – snart med förbättrad offlinefunktionalitet.

En stor del av Instagrams tillväxtpotential finns i länder där bra uppkoppling inte är en självklarhet. Därför får appen nu kraftigt förbättrad funktionalitet vid offline-användning.

Publicerad Uppdaterad

Facebooks utvecklarkonferens F8 i San José har hittills bjudit på en rad intressanta nyheter. En av dem är att den sociala foto-appen Instagram nu kommer att fungera mycket bättre offline. Det är till en början enbart Android-appen som förses med den utökade offline-funktionaliteten, men man tittar även på att rulla ut läget till IOS på sikt.

Många saknar bra uppkoppling
Den största potentiella användartillväxten för Instagram finns just nu i länder där bra uppkoppling ofta är en bristvara, så att satsa på en högre funktionalitet även utan internetuppkoppling är förstås fullt logiskt. Framledes kommer man bland annat att kunna se innehåll som man laddat ned när det funnits uppkoppling, och dessutom kommer man att kunna skriva kommentarer, göra likes och följa eller avfölja användare. Så fort enheten får uppkoppling genomförs alla förändringar i bakgrunden. 

Oklart kring Stories
Facebook nämnde aldrig huruvida Instagram Stories omfattas av den utökade funktionaliteten, men flera bedömare menar att det vore märkligt om så inte var fallet. Detta då Snapchat, som Facebook kopierat tämligen ohämmat med Instagram Stories, har offlinestöd för sina Stories.