Hjälper dig med collagen

Instagram släpper ännu en ny app

Att skapa collage är redan populärt på Instagram, men nu har Instagram själva gjort en app för att hjälpa dig. Den heter Layout och finns redan att ladda ner till Iphone.

Publicerad Uppdaterad

Instagram berättade mer om appen på sin blogg igår kväll och samtidigt dök appen upp i Apples Appstore världen över. Med appen så kan du öppna och kombinera flera av dina sparade bilder, eller ta helt nya direkt i appen. Du kan välja mellan en rad olika layouter med upp till som mest nio bilder. När du kombinerat ihop de bilder du vill ha med kan du byta ut bilder mot de i minneskortet, flytta dem eller spegelvända för att skapa roliga effekter. När du är klar sparas bilden på telefonen och du får snabbval för att dela till Instagram eller Facebook, men du kan även skicka bilden till andra appar.


Appen är alltså gjord som en systerapp till Instagram och låter dig skicka bilder till den vanliga Instagram-appen, precis som Instagrams egen filmapp Hyperlapse gjort sedan tidigare. Appen släpps nu för Iphone, men till Android finns den ännu inte. I sin blogg post meddelar Instagram att den ska komma till Android någon gång under "de kommande månaderna". När Instagram lanserade Hyperlapse i Augusti förra året sade man ingenting om en Android-app och fortfarande finns Hyperlapse bara i en Ios-version. Med Layout by Instagram, som appens fullständiga namn lyder, har man i alla fall en tidsplan för en Androidversion, även om den är lite vag.