Annons

Kan begränsas till toppmodellen

Inte alla Iphone 6 får safirglas

Höga produktionskostnader gör att Apple kan komma fortsätta använda sig av gorillaglas i Iphone 6.

Publicerad Uppdaterad

När Apple släpper nästa Iphone förväntas en av nyheterna vara att modellen eller modellerna som ska släppas ska använda sig av safirglas för skärmen. Redan i Iphone 5s har man använt sig av safirglas, men då enbart för vissa delar som kameralisen och fingeravtryckssensorn i telefonens hemknapp. Under fjolåret skrev Apple också miljardkontrakt med GT Advanced Technologies för att säkra framtida leveranser av safirglas.

Det reptåliga och flexibla glaset ser nu dock ut att vara begränsat endast till en eventuell toppvariant av nästa generation Iphone-telefoner, om man får tro en rapport från det amerikanska finansbolaget JPMorgan Securities Ltd som Taipei Times har kommit över. Enligt rapporten förväntas Apple nämligen inte använda sig av safirglas i någon större utsträckning när nästa generation Iphone lanseras. 

En anledning som anges till detta är bland annat höga tillverkningskostnader. Jämfört med gorillaglas, vilket tillverkas av Corning och används både av Apple och andra mobiltillverkare i många nuvarande telefoner, är kostnaderna för att tillverka en skärm i safirglas upp till drygt fyra gånger högre, skriver man i rapporten.

Källa