Annons

Etableras

Intervju: "Vi bettade med Moto Mods"

Mobil träffar Lenovos svenska försäljningschef Oscar Thunström och pratar framförallt Moto Mods.

Publicerad Uppdaterad

Moto Mods lanserades i september förra året, för ungefär ett halvår sedan och innebär att den som har en Moto Z kan utöka telefonens funktioner med olika tillbehör som ansluts magnetiskt mot telefonens baksida. Det kan vara Hasselblad kamera med optiska zoom, högtalare eller extrabatteri för att nämna några av de mest populära hittills. 

- Mottagandet har varit bra. Det är alltid en utbildningsprocess med en så unik produkt som den här men nu känner jag att vi har stort stöd från våra partners i form av återförsäljare och det gör att vi har ännu större möjligheter att övertyga konsumenterna. Om tjejen eller killen i butik kan förklara fördelen så sticker ju våra telefoner ut tydligare i butik och är inte bara en av 25 andra liknande.

Långsiktiga
En förutsättning för att konsumenten ska känna trygghet, säger Oscar, är att de vet att de Moto Mods de köper faktiskt passar telefoner framöver och att Moto inte plötsligt byter format och gör de Mods du köpt oanvändbara.

– Därför har vi en garanti. Vi bettade lite när vi bestämde formatet på Moto Mods, säger Oscar Thunström. Köper du en Moto Mod så ska du alltid veta att den är aktuell och fungerar i minst två år framåt.

Som utvecklare behöver steget för att göra en Moto Mod inte vara så stort enligt Oscar.

– Hasselblad True Zoom har vi utvecklat tillsammans med Hasselblad, men vem som helst kan köpa ett utvecklarpaket för 100 dollar och börja utveckla Mods själv.

Mer Moto mindre Maker
Moto Mods är ett effektivt sätt att utöka telefonen med funktioner som du själv gillar. Jag frågar Oscar om vad som hänt med Motorolas gamla verktyg Moto Maker för att anpassa utseende på sin telefon genom att i ett gränssnitt på webben välja färger, material och övrigt utseende på sin telefon i kombinationer som kan ge uppåt tusen olika variationer. Tjänsten lanserades aldrig på den svenska marknaden och är inte aktuell längre.

Medan Moto Maker har pensionerats så är dock Motorola på den svenska marknaden på lång sikt. Medan Lenovo är parablyvarumärke för såväl Moto-mobiler som Yoga-surfplator så är det under namnet Moto som telefoner ska släppas i Sverige. Inga mobiler under varumärket Lenovo alltså, utan fullt fokus på Moto.