Systemuppdatering

Ios 11.1 är här med Apples TV-app

Apple har börjat rulla ut Ios 11.1, och med den uppdateringen får svenska användare till slut Apples förvånansvärt användbara TV-app.

Publicerad Uppdaterad

Ios 11.1 innehåller korrigeringar av ett antal buggar och en bunt nya emojis, men för oss svenska användare är den intressantaste nyheten att vi nu får Apples TV-app.

Man kanske mest förknippar appen som en förlängning av Apples streaming-burk Apple TV, och visst fungerar den som fjärrkontroll till teven om du har Apple TV, men faktum är att appen är förvånansvärt användbar även om du inte ens har en teve över huvud taget.

Appen fungerar framför allt som en samlingsplats där du kan söka på allt teve och filminnehåll. Appen har stöd för de flesta svenska och internationella TV-tjänster som finns i Sverige, till exempel Svt Play, Netflix, Viaplay, och givetvis Itunes.

Så om du till exempel blir sugen på att se den där filmen som alla Youtubeklipp där Hitler blir arg på olika saker kommer från (Undergången) behöver du inte längre söka i tjänst efter tjänst, du söker på den i Apples app och får då veta att du kan köpa eller hyra den på Itunes, eller streama den från Netflix, och appen tar dig direkt till den tjänst du väljer.

Några provstick visar på en del barnsjukdomar. Jag får till exempel Cmore men inte HBO Nordic som alternativ när jag söker på Game of Thrones, och för Star Trek: Discovery visas inte det senaste avsnittet som finns upplagt på Netflix. Men som helhet är det här en verkligt praktisk funktion.