Sägs få 4,7-tumsskärm

Iphone 6: Nya rykten om lanseringen

Samma procedur som förra året - enligt obekräftade uppgifter i en tysk blogg kommer uppföljaren till Iphone 5S visas upp tidigt i höst.

Publicerad Uppdaterad

Vi har redan hört flera tidiga rykten Apples uppföljare till förra årets Iphone 5S. Ifråga om specifikationer är de flesta rykten samstämmiga. Bland annat sägs det att Iphone 6 - eller vad nu modellen får för namn- ska ha en betydligt större skärm än tidigare modeller. 

Iphone 5, 5C och 5S mäter alla 4 tum, men det påstås att Iphone 6 kommer att få en 4,7-tumsskärm med en upplösningen på 1334 x 750 bildpunkter. Dessutom ska den nya telefonen få en uppdaterad processor, ”Apple A8”, och stöd för överföringstekniken Near Field Communication, även känt som NFC.

Men när det gäller tidpunkt för lanseringen går meningarna isär. Vissa menar att telefonen kommer att visas upp i sommar, kanske redan i juli, medan andra hävdar att det kommer att ske betydligt senare.

Nu skriver tyska bloggen iFun att lanseringen ska äga rum någon gång i september. Bloggen hänvisar till icke namngivna källor som påstår att Apple Store-butiker i Tyskland ska begränsa anställdas möjligheter till semester i just september månad. Detta har skett tidigare år under månaden som Apple valt för lansering av sin nya Iphone-modell.

De nya uppgifterna matchar en prognos från analytikern Ming-Chi Kou. Han placerar Iphone-lanseringen i slutet av tredje kvartalet, som sträcker sig till 30 september. En snabb tid i backspegeln visar att Apple valde att lansera nya telefoner i september under både 2012 och 2013.

Förutom Iphone 6 sägs det att Apple även planerar att släppa en större modell - med full hd-skärm på 5,5 tum - någon gång senare under fjärde kvartalet.

Källa