Annons

Första titten

Iphone 6 under skalet

En japansk blogg är först ut med att skruva isär och dokumentera innanmätet på Iphone 6.

Publicerad Uppdaterad

Bilderna tyder på att Apple gjort många små justeringar för att få plats med alla komponenter i den 6,9 millimeter tunna mobilen. Iphone 6, med 4,7-tumsskärm, har bland annat fått ett tunnare batteri som sitter fast med dubbelhäftande tejp. Det är en skillnad mot tidigare modeller där batteriet har ett kraftigare eget skal och går lättare att byta. Även högtalare, vibrationssignal och kameramodul har fått mer kompakt utformning.

Kretskortet ser ut ungefär som i tidigare modeller och A8-processorn har fått sällskap av en modemkrets från Qualcomm med namnet MDM9625M. Det innebär LTE kategori 4 med hastigheter upp till 150 Mbps. 

Webbplatsen Ifixit har släppt bilder från sin demontering av den större modellen Iphone 6 Plus. Batteriet i 6 Plus är på hela 2915 mAh jämfört med 1810 mAh i Iphone 6. En nyhet är NFC- och säkerhetschipet - NXP 65V10. Hårdvaran klarar alltså alla de NFC-funktioner som finns i Android och Windows Phone, men Apple har valt att i operativsystemet låsa chipet till Pay-tjänsten.

I övrigt har de flesta rykten avseende hårdvaran visat sig stämma med verkligheten – ljussensor och barometer, små förbättringar av rörelsesensorerna liksom den nya hjälpprocessorn M8 som omvandlar de stora datamängderna från alla sensorer till information som är mer användbar för systemet och apparna.

Källa