Rörelsestyrning

Iphone 8 kan få Kinect-kamera

Rörelsestyrning kan bli en grej i Iphone 8.

Publicerad Uppdaterad

Apples VD Tim Cook har lovprisat Augmented reality rätt hårt i sina uttalanden under den senaste tiden och menat att vi bara sett början på den tekniken. Exakt vad han menar lär vi i bästa fall få se under WWDC i juni, annars under Iphone-lanseringen i höst.

Nu kommer dock ett rykte som spär på det hela. KGI Securites hävdar nämligen att nästa Iphone kommer få “revolutionerande” kamerateknik inbyggt.

Tango i frontkameran
Den främre kameran kommer nämligen klara av en hel del annat än att bara ta bilder. Iris-scanning för extra säkerhet nämns, vilket vi hört om tidigare. Vad som är nytt är att kameran även ska kunna mäta och “känna igen” området framför sig i 3D.

Det hela låter väldigt mycket som Googles Project Tango, som vi såg och blev besvikna på i Lenovo Phab2

Tekniken i Iphone ska bygga på Primesenses teknik, ett företag Apple köpte 2013. Bland annat ska iris-scanning, ansiktsigenkänning och 3D selfies vara några av funktionerna. Tekniken ska även kunna användas i spel på olika sätt, dock är det i dagsläget oklart exakt hur. Med den avancerade kameran ska även rörelse kunna plockas upp i någon form, lite som Microsoft gör med sin Kinect-kamera.

Kameran i sig ska ta hjälp av en IR-sändare och mottagare och på insidan ska Primesenses mjukvara sköta resten.

Intressanta rykten
Med Oled-skärm, nämnda kamerateknik och eventuellt den Touch bar som introducerades till Macbook Pro ser Iphone 8 ut att kunna bli något riktigt annorlunda mot vad vi sett från Apple under de senaste åren. Får de här teknikerna dig att bli intresserade av luren? Kommentarsfältet är ditt.