Annons

Fler hudfärger

Iphone får nya emojis

Ios 8.3 som finns i betaversion nu innehåller bland mycket annat nya emojis, bland dessa en svensk flagga.

Publicerad Uppdaterad

I nuvarande uppsättning symboler finns det till exempel tolv olika symboler för tåg, men ännu ingen person med annan hudfärg än vit. Med de nya symbolerna i Ios gör Apple framförallt en förändring av just detta. Alla personer blir som standard gula, som Simpsons-figurer och när du håller in fingret på en person får du välja en av fem olika hudfärger utöver den Simpsons-gula.

Apple utökar även med fler landsflaggor och den svenska är en av dessa 32 nya. En hel del nya familjeuppsättningar finns också med. Sedan tidigare har Apple haft med samkönade par, men nu finns även samkönade par med barn i olika kombinationer. Bland prylar som finns med har Apple också ändrat datorn så att det blir en Imac, mobiltelefonen är nu en Iphone 6 och den vanliga klockan har fått ge plats åt en symbol som liknar Apple Watch.

Nyheterna finns alltså med i beta 2 av Ios 8.3 som finns tillgänglig för utvecklare och väntas släppas publikt senare. Ios 8.2 väntas innan och handlar till stor del om att anpassa systemet för Apple Watch.