Iphone populärast att surfa med

Det surfas mer på Internet med Iphone än med någon annan mobiltelefon. Det tyder allt fler undersökningar på. Men fortfarande är det bara en liten bråkdel av webbsurfandet som går via mobilen.

Publicerad Uppdaterad

Kanske beror det på att Iphone upplevs som överlägsen att surfa med. Kanske beror det på att man redan betalat en massa för att få surfa med mobilen, eller det kanske bara beror på att folk inte känner till att man kan surfa på Internet med vanliga mobiler, men det framkommer allt mer fakta som visar att Iphone är den i särklass populäraste mobiltelefonen att surfa med.

Den senaste rapporten står företaget Stat Counter för. Stat Counter för statistik över besökare på över 2 miljoner webbsidor och 9 miljarder sidvisningar världen över. En av faktauppgifterna man har är vilken webbläsare besökaren använder.

Enligt den senaste statistiken är Iphone Safari nu den vanligaste mobila webbläsaren i USA. Men mobilsurfarna är fortfarande få, endast 0,18 procent av besökarna på webben använde Iphone Safari. Ipod Touch använder också Safari, och summerar man dessa kommer man upp i 0,23 procent.

I Storbritannien ser siffrorna litet annorlunda ut. Där kom Iphone Safari på andra plats av de mobila webbläsarna med 0,06 procent av webbsurfarna. Här låg Nokia på första plats med 0,15 procent (det framgår inte vilken av Nokias mobila webbläsare som åsyftas, men vi förutsätter att det är Minimap som används i Nokias smartphones). Men Nokia har förstås en rad olika telefoner medan Iphone bara är en modell, så sett till telefonmodeller är troligen Iphone ändå störst.

Betydligt mer dramatiska siffror står Google för. När företaget gick igenom sin statistik upptäckte man att det kom 50 gånger så många Google-sökningar från Iphone som från någon annan telefonmodell.

- Vi tyckte att det måste varit fel och bad våra ingenjörer kontrollera loggarna igen, sade Vic Gundotra, chef för Googles mobilverksamhet till Financial Times. Siffrorna stämde dock. Det skulle kunna tolkas som att de som surfar på vanliga mobiler använder dem för att kolla av några få sidor som man bokmärkt, medan Iphone-användarna surfar mer som man gör på en vanlig dator, där man söker efter information.

Källa