Samarbete med klocktillverkare

Iwatch i flera olika modeller

En renderad fantasimockup av Iwatch, som vi inte har en aning om hur den kommer se ut på riktigt ännu.

Apple tycks ta hjälp av flera olika klocktillverkare för att släppa Iwatch-varianter som ska passa alla smaker.

Publicerad Uppdaterad

Medan smarta klockor må vara spännande till funktionerna, så har de varianter vi sett hittills varit ganska klumpiga och trista när det gäller formgivningen. Flera av de stora drakarna som LG, Samsung och Motorola redan släppt sina Android Wear-baserade enheter, så nu är förväntningarna stora på att också Apple ska ge sig in i segmentet.

Trots att Apple själva inte sagt ett knyst om den kommande klockans former och funktioner, räknar bedömare redan med att den kommer bli en stor försäljningsframgång för Apple. I en nyligen publicerad analys spår till exempel den amerikanska investmentbanken Morgan Stanley att Apple kommer sälja någonstans mellan 30 till 60 miljoner klockor inom de 12 första månaderna efter att den lanseras över världen.

För att lyckas med konststycket att få till en klocka som är både smart och snygg tycks det som att Apple samarbetar med mer erfarna klocktillverkare. Enligt Venturebeat, som hänvisar till källor med insyn i verksamheten, samarbetar Apple nämligen med den schweziska urtillverkaren Swatch det gäller formgivningen av Iwatch. Samtidigt antyder källan också att det är flera andra klocktillverkare inblandade i arbetet med Iwatch, där ett av de företag som nämns är holländska Timex: Apple planerar nämligen att släppa en hel familj med klockor för att passa alla smaker.

Att det tycks vara mer än en modell av Iwatch på gång antyddes också i taiwanesiska medier under förra veckan. Enligt källor inom tillverkarleden som Economi Daily hänvisar till handlar det om en variant med en skärm på 1,6 tum och två varianter med 1,8 tum stora skärmar. Några detaljer kring utformningen uppgavs inte, men däremot påstås det att en av 1,8-tumsmodellerna ska vara utrustad med safirglas för skärmen.

Källa