Tål tuffa tag

Jabra lanserar nya trådlösa Sport Pace

En ny snabbladdningsfunktion och ett pris på runt tusenlappen gör att Jabra Sport Pace verkar riktigt lovande.

Publicerad Uppdaterad

Trådlösa hedsetet Sport Pulse fick toppbetyg när det testades av Mobil tidigare i år. På IFA i Berlin har den danska tillverkaren Jabra precis lanserat ett par nya hörlurar i Sport-serien.

Färska Sport Pace saknar avancerade funktioner som exempelvis den optiska pulsmätaren som finns i Sport Pulse utan är istället tänkt som ett billigare alternativ för den som inte vill lägga cirka 1 800 kronor på ett par träningslurar.

Med det sagt finns det fortfarande funktioner som gör Sport Pace intressant. Det mest iögonfallande är ett nytt snabbladdningsläge som gör att du kan få ut runt två timmars batteritid på bara 15-minuters laddning. Fulladdade klarar lurarna att leverera upp till fem timmars musik- eller taltid, uppger Jabra.

Sport Pulse väger 21 gram och klassade enligt militär standard i USA och IP54, vilket innebär att öronsnäckorna tål stötar, svett och smuts. Precis som med Sport Pulse och Sport Coach går det att synka lurarna till Jabras egen Sport Life-app, som bland annat kan övervaka och analysera din träning.

Den nya lurarna finns i tre färger - röd, gult och blått - och ska släppas i oktober. Prislappen kommer då att ligga på runt 1 000 kronor.