Annons

Nya rykten

Jawbone sägs ge upp stegräknare

Nu kommer det återigen rykten om att Jawbone planerar att överge konsumentmarknaden.

Publicerad Uppdaterad

I månadsskiftet maj-juni förra året skrev vi om rykten att Jawbone var på väg att sluta med stegräknare, något som företaget dementerade. Sedan dess har det kommit just inga nya produkter från dem, och nu tar ryktena ny fart.

Enligt Techcrunch planerar Jawbone att överge konsumentmarknaden helt till förmån för medicinska instrument, ett produktsegment med mindre konkurrens och högre marginaler för tillverkade produkter. Medicininriktningen är något man talat om mer eller mindre öppet, och man har tagit in 951 miljoner dollar i kapital, men enligt Techcrunchs källa behöver man mer pengar för att göra omställningen, något man aktivt söker efter nu.

Att konsumentmarknaden för aktivitetsarmband inte är någon guldgruva märks bland annat på att marknadsledaren Fitbit redovisar förlust i sitt bokslut och säger upp sex procent av arbetskraften. För Jawbone i sin tur vore det inte första gången företaget byter inriktning. Namnet betyder käkben och när man började sålde man just headset som använde käkbensvibration i stället för traditionell teknik för att förmedla ljud. Därefter övergick man till mer traditionella bluetooth-headset, och så småningom aktivitetsarmband.

Källa