Annons

Äntligen

Jawbone Up24 får stöd för Android

Up24 är Jawbones trådlösa variant på deras aktivitetsmätare. Tidigare har den bara pratat med Ios, men nu har de ändrat på den saken.

Publicerad Uppdaterad

Jawbone Up är aktivitetsmätaren som stött på fler problem än någon annan tillverkare av dylika manicker. Fitbit har förvisso fått återkalla sin senaste stegräknare Force efter rapporter om hudirritation, men det är inget mot Jawbones historia.

Den första versionen av Up var så enormt buggig och dåligt byggd att företaget återkallade varenda enhet kort efter släpp och det tog nästan ett år innan den vågade sig ut på marknaden igen. Fortfarande haglar kritiken tätt om dess byggkvalitet, men de verkar ha fått snurr på mjukvarusidan åtminstone. En nackdel var även att Up kändes något föråldrad när vi testade den, då det krävdes fysisk inkoppling till telefonen via hörlurspluggen för att synka data. Det gjorde förvisso att Androidtelefoner också hade stöd för enheten, men det var ganska meckigt jämfört med en trådlös variant.

Därför utannonserades Up24 i slutet av förra året, med just trådlös överföring av data som en av de stora nyheterna. Då enheten använder sig av bluetooth 4.0, något Android inte fick stöd för förrän i somras i och med version 4.3 (Iphone har haft det stödet sedan Ios 5 släpptes 2011), fungerade armbandet enbart med Iphone inledningsvis. Nu meddelar dock Jawbone att de skärpt till sig på den fronten.

Som en trevlig bonus verkar de ha slagit på ”hela bluetooth” så att säga och inte bara den strömsnåla delen i bluetooth 4.0. Därför anger de inga begränsningar i vilka Android-enheter som kan synka med Up24 (något Fitbit fortfarande stökar med), utan det ska fungera till mer eller mindre alla enheter.