Uppdatering börjar rullas ut

Jelly Bean till S3 i Sydkorea

Enligt uppgifter har Samsung börjat uppdatera flaggskeppsmodellen Samsung Galaxy S3 till Android 4.1 i Sydkorea.

Publicerad Uppdaterad

Mången Galaxy S3-ägare efterfrågar en uppdatering till senaste Android, som har versionsnumret 4.1.  Nu verka det som att företaget har börjat rulla ut uppdateringen till användare i Sydkorea, rapporterar IntoMobile. Detta ska gälla 3G-versionen av telefonen, men LTE-varianten (4G) väntas komma inom kort.

Intressant i sammanhanget är att sydkoreanska användare inte kan ta del av uppdateringen OTA (over-the-air) utan verkar behöva ansluta enheten till en dator och sedan ladda ner uppdateringen via Samsungs applikation Kies. Man ska även kunna få uppdateringen om man går till utvalda, fysiska Samsung-butiker.

Mobil.se har tidigare rapporterat att Samsung officiellt meddelat att Galaxy S3 ska få Jelly Bean i oktober. 

Bland nyheterna i uppdateringen som Samsung räknar upp är bättre precision i tangentbordet, ikoner som kan anpassas i storlek på startskärmen och snabbare menyer. Samtliga är ju exempel på funktioner som hör Android 4.1 till, men man har även passat på att göra egna förbättringar av systemet.

- Vi har till exempel lagt till en startskärm som används i olika sammanhang, till exempel när du stoppar in hörlurar får du upp musikalternativ till telefonen. Vi har också lagt till något vi kallar enkelt läge, med större och färre ikoner för dem som föredrar det, säger Andreas Norberg.

Källor: 

IntoMobile

Android Authority