Uppgifter till New York Times

Källa: Galaxy S5 får inte högre skärmupplösning

En anonym källa dementerar till New York Times att Samsung Galaxy S5 ska få högre skärmupplösning än S4.

Publicerad Uppdaterad

Igår rapporterade vi om rykten att Samsung Galaxy S5 skulle få en skärmupplösning på 2560 x 1440 pixel, något som låter helt rimligt då skärmupplösningen har varit en del av prestandaracet för mobiler på senaste tiden. Men nu kommer motstridiga uppgifter. New York Times citerar en icke namngiven källa som hävdar att Galaxy S5 kommer att ha samma skärmupplösning som S4. Och i ärlighetens namn tror vi mer på källkritiken hos New York Times än källorna till de motsatta uppgifterna.

I så fall vore det något av en "voice of reason" som brutit in i pixelracet. Redan med 1920 x 1080 pixel är skärmarna i de flesta mobilstorlekar så högupplösta att det mänskliga ögat inte kan uppfatta enskilda pixlar, och ett race mot högre skärmupplösningar skulle förmodligen bara ge användaren långsammare mobiler och sämre batteritid.

Ögonskanner som har förekommit i tidigare rykten ska inte heller finnas med på telefonens funktionslista, men New york Times skriver ingenting om huruvida S5 kommer att ha en fingeravtrycksläsare. Enligt New York Times källa kommer lanseringen inte vara det påkostade spektakel som ägde rum när S4 lanserades för ett år sedan, utan mer av en traditionell produktlansering på en mässa.

Uppgiftslämnaren hävdar föga överraskande att S5 ska ha bättre kamera och snabbare processor, men i övrigt förlita sig på nya programvarufunktioner såsom en ny version av Samsung Knox för att locka köpare. Det är i linje med tidigare rykten. Enligt New York Times kommer man samtidigt att lansera andra generationens Galaxy Gear.

Källa