Smarta hemmet

  • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Ger fler alternativ

Källkoden till Jelly Bean släppt

Google har nu släppt källkoden till den senaste Android-versionen, något som kommer innebära fler möjligheter för användare som inte vill vänta på tillverkarnas uppdateringar.

Publicerad:

10 jul 2012 - 10:13

Uppdaterad:

10 jul 2012 - 10:13

Att Google nu har släpt källkoden till den senaste versionen av Android (4.1, även kallad Jelly Bean) betyder att det inom kort kommer att dyka upp ett antal nya inofficella så kallade custom rom baserade på just Jelly Bean.

Custom rom är mjukvara till telefoner där man utgått från en version av Android som ofta är nyare än den telefontillverkaren har baserat sin mjukvara på. Den kan även innehålla fler funktioner och ett annat gränssnitt än tillverkarens mjukvara. 

Google släpper inte källkoden för att den i första hand underlättar för utvecklare som vill skapa alternativa telefonmjukvaror, men tanke på att Jelly Bean både innehåller ett antal nya funktioner och att flera av de stora tillverkarna inte verkar ha planer på att släppa uppdateringar den närmaste tiden så kommer det säkert påverka utbudet av alternativ mjukvara. 

Baserat på den kod som blev tillgänglig för Galaxy Nexus och Nexus 7 vid lanseringen av Jelly Bean finns det redan några alternativ, exempelvis för den som har en HTC One X. Det går även att uppdatera Galaxy Nexus innan telefonen får den officiella uppdateringen som Google utlovat till mitten av juli. Samma utvecklare har idag även släppt en version baserad på den öppna källkoden för Jelly Bean.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!