Tidigare än väntat

Källor: Galaxy S9 presenteras redan på CES i januari

De flesta har nog vid det här laget uppfattat att Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S9 kommer att presenteras något tidigare på året än tidigare S-flaggskepp. Men att den skulle kunna vara på gång så snart som i början av januari har nog desto färre vågat hoppas på. Men enligt källor till Venturebeat så ska Galaxy S9 offentliggöras redan i samband med CES-mässan i Las Vegas i januari.

Publicerad Uppdaterad

Årets upplaga av CES-mässan i Las Vegas äger officiellt rum mellan den 9 och 12 januari, men som vanligt lär vi få se en hel del nyheter dyka upp redan dagarna innan mässan öppnar. Och kanske, kanske får vi även åtminstone en glimt av Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S9 i samband med CES, åtminstone om man får tro källor till affärspublikationen Venturebeat. Uppgifter om en tidigare presentation än vanligt har cirkulerat flitigt under det senaste halvåret, men då har det handlat om ett offentliggörande tidigast i samband med Mobile World Congress i Barcelona, det vill säga i slutet av februari. 

Brukar fokusera på TV

MWC har ju på senare år – som kanske bekant – stulit en hel del av rampljuset från CES när det kommer till den allt viktigare produktkategorin mobiltelefoner, och Samsung har dessutom haft för vana att fokusera nästan uteslutande på TV-apparater vid sin närvaro i Las Vegas. Men det ena utesluter förstås inte det andra, och att möjligen skulle Samsung ha fått ”eld i baken” av Apples Iphone X-lansering, något som gör att man vill visa upp sitt alternativ i segmentet så snart som möjligt. Det är också fullt tänkbart att man kan ha en prototyp att visa upp, utan att avslöja alla detaljer om telefonen. 

Har kodnamnen Star 1 och Star 2

Det ska även den här gången vara aktuellt med både en ordinarie S9 samt en plusversion. De två telefonerna ska gå under kodnamnen Star 1 och Star 2 och sägs vara tämligen lika sina föregångare S8 och S8+ rent designmässigt. Det ska med andra ord handla om en 5,8-tumsenhet respektive en 6,2-tumsenhet, båda med Edge-skärmar av Super AMOLED-typ. Någon specifik processortyp nämns inte, men chippen ska vara tillverkade i en så kallad 10-nanometersprocess. 

Källa