Superkamera

Kinesisk supermobil får 2,5 GHz-processor

Gionee är inte en tillverkare vi lär se i svenska mobilbutiker, men deras Elife E7 kan skryta med att vara först med chipsetet Snapdragon 800 i 2,5 GHz. Telefonen har dessutom en extra ljuskänslig kamera på 16 megapixel.

Publicerad Uppdaterad

När vi tänker kinesiska mobiltillverkare föreställer vi oss ofta lågt specificerade budgetmobiler avsedda för en mindre pengastark marknad. Så är också ofta fallet, men det blir allt vanligare med exempel på supermobiler tillverkade av och för den kinesiska marknaden.

Gionee Elife E7 är en sådan mobil, och den hugade lär få förlita sig på direktbeställningar från kinesiska webbshopper för att få tag på mobilen för den kommer knappast att finnas till salu på Elgiganten eller Phone House, även om Gionee säger sig ha ambitionen att sälja till flera länder. Sett till specifikationerna överträffar Gionee Elife E7 faktiskt det mesta på marknaden i dag.

Det är framför allt två saker som utmärker Gionee Elife E7. Dels är det den första telefonen att använda det fyrkärniga chipsetet Snapdragon 800 i klockfrekvensen 2,5 GHz, vilket borde göra att den ligger strax över toppmodeller som Samsung Galaxy Note 3 och LG G2 i prestanda. Det andra är kameran. Med 16 megapixel, en sensorstorlek på 1/2,3 tum och en pixelstorlek på 1,34 mikrometer har kameran potential att vara snäppet bättre än de vi sett hos till exempel Samsung och LG. Videosamtalskameran är i sin tur på 8 megapixel, med samma bildsensor som sitter i kameran på Iphone 5s.

Skärmen på Gionee Elife E7 skäms inte heller för sig, med 1920 x 1080 pixlar på fem tum. På minussidan är ett batteri på 2 500 mAh och ingen plats för minneskort. Telefonen ska börja säljas första kvartalet nästa år.

Källa