Evan Blass slår till igen

Läcka avslöjar allt om Galaxy Note 8

Galaxy Note 7 blev ett fiasko, men nu kanske det börjar bli dags att vända blad? Techläckaren Evan Blass har avslöjat detaljerna om Galaxy Note 8.

Den notoriske techläckaren Evan Blass har återigen avslöjat detaljerna om en kommande flaggskepps-telefon. Den här gången påstår han sig veta allt om Galaxy Note 8.

Publicerad Uppdaterad

Evan Blass – eller @evleaks, som han kallar sig på Twitter – är ett smärre fenomen i techvärlden. Blass har nämligen en förmåga att lyckas skaka fram information om kommande telefoner långt innan de släpps. Och informationen som Blass skakar fram visar sig också osedvanligt ofta stämma. 

Något större skärm än S8 Plus

Nu kommer en ny rapport från Blass rörande Samsungs kommande flaggskepp Galaxy Note 8, en enhet som förväntas presenteras i samband med IFA-mässan i september, och som till följd av fiaskot med Galaxy Note 7 är oerhört viktigt för Samsung. Enligt Blass får Note 8 en så kallad infinity-skärm av samma slag som de nya S8-enheterna har, men Note 8 är något större med sina 6,3 tum (S8 Plus-skärmen mäter 6,2 tum).  

Dubbla kameror

Enheten sägs få dubbla kameror på baksidan, vilket innebär en världspremiär på området för Samsung. Under skalet sägs ett Snapdragon 835-chipp göra sällskap med ett arbetsminne på 6 GB. Självfallet kommer enheten att komma med en styluspenna också. Det är ju trots allt en Note-enhet vi pratar om. 
Men det finns några tillkortakommanden också. Inte minst kommer batteriet enligt Blass att ha en kapacitet på 3 300 mAh (det vill säga mindre än S8 Plus-batteriet som ligger på 3 500 mAh), och dessutom kommer även Note 8 att få samma kritiserade placering av fingeravtryckssensorn som S8-telefonerna, det vill säga intill kameralinsen på baksidan. 

Källa