Evan Blass återigen framme

Läcka avslöjar det mesta om nya Pixel-telefonerna

Pixel 2 XL
Pixel 2

Techläckaren Evan Blass har slagit till igen. Den här gången avslöjar han allt om Googles kommande Pixel-telefoner dagen innan de ska offentliggöras. Dessutom bjuder han på bilder av enheterna.

Publicerad Uppdaterad

Så sent som igår kom en bildläcka som gjorde anspråk på att avslöja en del om skärmarna på Googles kommande Pixel-telefoner Pixel 2 och Pixel 2 XL. Att de bilderna var korrekta bekräftas av de läckta bilder som nu publicerats av Venturebeat-redaktören och techläckaren Evan Blass. Pixel 2 får ganska grova skärmkanter på kortsidorna och Pixel 2 XL får en näst intill kantfri skärm. I övrigt ser telefonerna ut precis som man skulle kunna vänta sig. 

Pixel 2 XL är verkligen XL

Tillsammans med bilderna avslöjar Blass en mängd detaljer om telefonerna. Inte heller där är det särskilt mycket som överraskar. HTC ligger bakom Pixel 2 och det är LG som tillverkat XL-versionen. Pixel 2 får en 5-tumsskärm och Pixel XL blir verkligen en XL-enhet, då den har en skärmyta på hela 6 tum. Den större av enheterna får förutom sin i princip kantfria skärm också sidförhållandet 2:1. 

Liknar varandra

Vad gäller övriga specifikationer så tycks telefonerna inte skilja sig åt nämnvärt. Båda får Snapdragon 835-chipp, 4 GB arbetsminne, 64 alternativt 128 GB lagringsutrymme och kameror på 12 megapixlar. I USA får Pixel 2 ett dollarpris på motsvarande 5 300 kronor i sitt enklaste utförande medan Pixel 2 XL-priserna börjar på 6 900 kronor.

Lanseras 4 oktober

Google har sedan tidigare meddelat att lanseringen av nya produkter sker den 4 okotber klockan 18 svensk tid och i amband med det kommer vi på Mobil så klart rapportera om alla nyheter. Tidigare har Googles Pixel-telefoner inte släppts i Sverige officiellt ävnew om det förekommit import, men vi får se om Google denna gång utökar med fler länder som får Pixel-leveranser. 

Källa